Aandacht voor elke leerling

September 2019

‘"Noordhuis is echt een betrokken partner."’
Erik Land, leerkracht en Coördinator ICT bij De Meent:

Stichting De Meent blij met de betrouwbaarheid van CTOUCH

Bij de vijf scholen die onderdeel zijn van stichting De Meent staan de unieke talenten en competenties van ieder kind centraal. Daarbinnen is er veel aandacht voor de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind. Wanneer leerlingen zich prettig voelen op school en vertrouwen hebben in de leraren, leren ze beter en groeit hun zelfvertrouwen. Binnen deze visie nemen moderne, digitale leermethodes een belangrijke rol in. Erik Land,
leerkracht en Coördinator ICT bij De Meent: “Het inzetten van interactieve schermen zorgt voor meer variatie in lesprogramma’s. Zo is het eenvoudiger om iedere leerling lesmateriaal op maat te bieden.”

De CTOUCH in de praktijk

De digiborden zorgen voor leerzame momenten en plezier in de klas.

De uitdaging

De digiborden die De Meent in de klassen gebruikte voldeden niet meer aan de eisen van de scholen. De leesbaarheid van de borden nam snel af en de touch functionaliteit werkte niet altijd. In het ergste geval vielen de schermen soms uit. Erik Land: “Het gevolg is dat je niet meer op het bord kunt vertrouwen. Uiteindelijk kun je dan niet het onderwijs bieden wat je wilt.” De leesbaarheid van de digiborden nam in het bijzonder af als het buiten zonnig was. Dan moest de leraar eerst alle zonwering sluiten voordat er gebruik kon worden gemaakt van het scherm. Dit zorgde voor vertraging in de les en frustratie bij de leraren. Bovendien moest de beamer van het digibord telkens opnieuw gekalibreerd worden. Een andere handeling waar De Meent van af wilde.

De oplossing

In de zoektocht naar een beter systeem om de digiborden te vervangen, kwam De Meent bij CTOUCH interactieve touchscreens uit. Land: “De schermen zijn heel helder en het beeld is haarscherp. Daarnaast is het geluid uit de ingebouwde JBL luidsprekers ongeëvenaard. Dit is heel belangrijk omdat we bijvoorbeeld bij Engels werken met gesproken modules.” De scholen van De Meent hebben CTOUCH 65” of 75” Laser Sky schermen in de klassen gemonteerd. De schermen zijn in hoogte verstelbaar zodat ook de kleinste leerlingen er eenvoudig op kunnen werken. Ook bij vergaderingen en ouderavonden wordt er gebruik gemaakt van de interactieve schermen.

Het resultaat
Land: “We zijn erg te spreken over de CTOUCH schermen en de bijbehorende service. Bij de levering was er één scherm met een bromtoon. We hebben dat bij onze leverancier Noordhuis gemeld en er kwam direct iemand van CTOUCH kijken. Vervolgens kregen we een volledig nieuw scherm, zonder brom.” De schermen worden zowel in de onder- als bovenbouw ingezet. Land: “Bij de kleutergroepen worden de schermen gretig gebruikt. Het komt regelmatig voor dat er een groepje van vier of vijf leerlingen samen op het scherm aan het werk is. Mede daarom zijn we ook erg blij met de grote schermen die we hebben gekozen.”

“In de bovenbouw is het scherm meer een tool voor de leerkracht maar leerlingen presenteren bijvoorbeeld wel met behulp van het scherm. En voor het repeteren voor de eindmusical zijn de schermen van CTOUCH ook ideaal,” aldus Land. Over Noordhuis is Land erg te spreken. “Noordhuis is echt een betrokken partner,” zegt Land. “Ze denken mee over de beste oplossing voor onze wensen en geven daar ook goed advies over.” Is er dan helemaal níets aan te merken op de interactieve touchscreens van CTOUCH? “Over het scherm en de functionaliteiten ben ik echt zeer tevreden. Maar als ik toch een verbeterpunt moet noemen dan ligt dat bij onszelf. Zo is het ten zeerste aan te raden om eerst de muur te schilderen en dan pas het scherm te monteren,” lacht Land.