Duurzaamheid vertaald in interieur

September 2018

Als softwarebedrijf dat innovatie hoog in het vaandel heeft staan, is duurzaamheid voor het Assense Ultraware een belangrijk thema. Een bezoekje aan Unipro, de duurzaamste fabriek van Nederland, zorgde voor aanvullende inspiratie en inzichten.

In het gebouw zijn verschillende ruimtes ontworpen aan de hand van de vier jaargetijden. De sfeer van ieder seizoen is vertaald in de aankleding van elke ruimte. Er is gebruik gemaakt van wandmateriaal dat een geluiddempende werking heeft. Daarnaast vormde het logo van Ultraware een bron van inspiratie voor de keuze van de tafels in de vergaderruimtes.

Het pareltje van de werkvloer is ongetwijfeld de boardroom, die niet alleen smaakvol is ingericht, maar ook van alle gemakken is voorzien. In de ruimte zijn voldoende aansluitingsmogelijkheden aanwezig. Deze zijn mooi weggewerkt zodat er geen draden in het zicht liggen. 

Noordhuis was binnen het project verantwoordelijk voor de projectbegeleiding. Er vond ondersteuning plaats bij de ontwikkeling van de plannen betreffende de verlichting, het kleurgebruik en de beplanting in het pand. Duurzaamheid fungeerde als rode draad binnen alle gemaakte keuzes voor dit project.

10 foto's